Snorkel:
La paraula immersió lleugera, l'alemany Schnorchel mitjançant l'anglès snorkel, no està acceptat per la Real Acadèmia Espanyola i no apareix encara en el seu Diccionari de la llengua. El seu ús, però, està recomanat pel Departament de "Español al dia" d'aquesta Acadèmia. La paraula designa una manera general en què el tub que serveix per subministrar aire a alguna cosa (un motor, una caldera, un sistema de ventilació) o algú (perquè aquesta algú pugui respirar). En l'ús actual de l'espanyol, immersió lleugera (o schnorchel) es refereix a tot això últim, i més particularment als moviments utilitzats en la pràctica del busseig.
Sigui quin sigui el terme que s'usa per designar-, el tub de respiració o esnórquel sol usar-se en busseig lliure acoblat a una màscara de busseig col·locada a la cara per poder veure sota l'aigua i a aletes de busseig col·locades als peus per poder impulsar-se. Un ganxo col·locat anularmente al voltant del tub permet fixar el tub respirador a la corretja que fixa la màscara al capdavant del bussejador. A l'extrem inferior del tub, un filtre de cautxú permet adaptar les dents i la forma de la boca per poder agafar de manera estanca el tub i impedir d'aquesta manera que el nedador empassi aigua. En aigües fredes pot ser necessari un vestit de neoprè. Combinant aquests elements, el esnorquelista pot observar el món submarí durant llargs períodes de temps amb relativament poc esforç.
COMO QUITAR EL AGUA:
L'aigua que entra al snorkel pot llevar-se fàcilment. D'això se'n diu també la neteja del snorkel. Es pot fer de dues maneres. La primera manera és exhalar fort des de la boca quan el snorkel està a dalt de l'aigua. La segona forma és veure sota de la superfície de l'aigua i bufar tranquil·lament aire per l'snorkel. Mostren tots dos mètodes en el següent vídeo.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Si va a fer snorkel moltes vegades i un temps llarg és recomanable usar aletes (també es diuen flippers). Perquè amb això es pot recórrer molta aigua en una vegada, és gairebé com anar lliscant en l'aigua. Això requereix una mica de pràctica. Els seus braços estan al llarg del cos o estesos al costat de les seves orelles. En principi no usa els seus braços quan fa snorkel. El moviment de les cames amb aletes és el mateix que fa quan fa el crol, només que més lent. La majoria de la força i velocitat ve del moviment cap avall. Utilitza la seva cama sencera des del maluc i no només fent servir la cama doblegant el genoll. Mantingui els genolls lleugerament doblegades i les aletes sota de la superfície.
Entrada a l'aigua
Hi ha diverses tècniques per baixar a l'aigua amb l'equip de snorkel. Les més fàcils estan descriptas dalt. Aquí segueixen dues tècniques que requereixen de més pràctica.
Salt recte
Està al costat d'una plataforma o al costat d'un vaixell. Amb una mà sosté les seves ulleres de busseig i el snorkel. L'altre braç estirat cap endavant. Ara pren un pas endavant en l'aigua amb una cama estirada cap endavant i l'altra cap enrere. Està mirant de front. Quan els seus aletes toquen l'aigua, fa un moviment de pinça amb les cames (en una direcció cap a endavant i cap enrere). Aquest salt té la intenció que el cap no vagi baix de l'aigua.
Salt cap enrere
Ha de fer-se molt petit quan vol fer el salt cap enrere. S'asseu a les cames i inclina el cos cap als seus genolls. Amb una mà sosté les seves ulleres de busseig i el snorkel. L'altre braç està sobre les seves cuixes. Miri bé si l'aigua està lliure. Va el més a prop possible de l'aigua i després roda cap enrere. Seguiu tenint la postura petita fins que està completament en l'aigua. No ha de fer una volta de 360 °, comença i acaba amb el seu cap per amunt. Finalment, assegureu-vos que les seves ulleres estan ben col·locades i bufi l'aigua que potser entro de fora.
Les tècniques de rescat
Pot ser útil per poder ajudar a algú en cas d'emergència. En snorkel també aprendran tècniques de rescat. Les tècniques més usades són les agafes de cap, espatlla, empenta o arrossegament.
No hay comentarios:
Publicar un comentario