Followers

miércoles, 23 de mayo de 2018

NATACIÓ SINCRONITZADA:



La natació sincronitzada (també nedo sincronizado2, o natació artística3) és una disciplina que combina natació, gimnàstica i dansa, consistent en nedadores (tant sols, com duos, equips o combinats, també anomenats combos) que realitzen en l'aigua una sèrie de moviments elaborats, al ritme de la música

Inicialment femenina, ha anat transformant-se gradualment en un esport femení i masculí. Aquest esport demanda grans habilitats aquàtiques i requereix de resistència física i flexibilitat, gràcia, art i precisió en l'ús del temps, així com un excepcional control de l'apnea sota l'aigua.

Actualment s'ha afegit la disciplina de duos mixtos causa de la demanda de nois en voler competir. El primer a començar professionalment en natació sincronitzada va ser el nord-americà Bill May al qual es va unir el francès Benoit Beaufils, per demostrar que un noi pot tenir el mateix nivell que una noia en aquest esport. Espanya també va presentar el seu duo mixt format per Pau Ribes, el català de 19 anys, i la veterana Gemma Mengual que va tornar a la competició després de la seva retirada.

Resultado de imagen de natació sincronitzada

Resultado de imagen de natació sincronitzada

Resultado de imagen de natació sincronitzada

La competència, o competició, 6 per nedadores de la categoria absoluta (majors de 18 anys) es divideix en dues parts: exercici tècnic i exercici lliure. Els jutges puntuen la qualitat tècnica, la gràcia, delicadesa, la creació artística en sincronització amb la música de tots dos exercicis; així mateix es verifica la força, l'altura de cada figura i la seva respectiva actitud (expressió artística) amb un màxim de 10 punts. Les atletes poden ser penalitzades si toquen el fons de la piscina, es recolzen en les vores, si mostren signes de fatiga i no presenten cap gràcia o somriure.

Segons la categoria i edat, de les nedadores el tipus d'exercici varia.

La Federació Internacional de Natació és l'encarregada de regular les normes de les competicions de natació sincronitzada, així com de celebrar periòdicament competicions i esdeveniments.
Les nedadores inclouen tocs personals i artístics a les seves actuacions sense necessitat de realitzar cap element obligatori. Freqüentment, les nedadores comencen fora de la piscina, tenint 10 segons per capbussar-se en l'aigua. L'exercici lliure representa el 50% de la puntuació final en la competició, excepte el ja dit anteriorment.
Resultado de imagen de natació sincronitzada

No hay comentarios:

Publicar un comentario