Followers

miércoles, 23 de mayo de 2018

L'esquí aquàtic, també anomenat esquí nàutic, és un esport que barreja el surf i l'esquí. Va ser esport d'exhibició en els Jocs Olímpics de Munic 1972.1

Aquest esport en el qual s'aconsegueixen altes velocitats, exigeix ​​bons reflexos i equilibri. Els participants esquien sobre l'aigua agafats a una corda tirada per una llanxa de gran potència realitzant maniobres espectaculars sobre un o dos esquís.

Primerament el competidor és arrossegat pel vaixell passa a través de les portes d'entrada de la pista d'eslàlom, formades per 2 boies, en les quals s'ha de passar pel mig de les dues. Seguidament ha de passar al voltant i per la part exterior de les 6 boies que formen el camp d'eslàlom i procedeix a passar a través de les portes finals (constituint una passada). L'esquiada finalitza quan falli una boia o porta.

Per afegir dificultat a la cursa, la barca va augmentant progressivament la velocitat fins a aconseguir la velocitat màxima de la categoria a la qual pertany l'esquiador. Un cop aconseguida la màxima velocitat la corda es va escurçant. La velocitat màxima per al cas dels homes és de 58 km / h, i de les dames 55 km / h a 58 km.

La corda d'arrossegament mesura 18,25 metres a l'inici de la prova i es va escurçant als següents llargs: 16 m, 14,25 m, 13 m, 12 m, 11,25 m, 10,75 m, 10,25 m, 9,75 m. Hem de tenir en compte que des del passadís de la llanxa, on va lligada la corda, fins a la boia hi ha 11.50m de distància, el que significa que cada vegada que s'escurça la corda la dificultat serà més gran per assolir les boies.

L'actual rècord del món el té l'esquiador nord-americà Nate Smith amb 3 boies a 9,75 m 58 km / h3. Vol dir que per assolir la boia ha hagut d'estirar 1,75 sobre l'aigua i tornar-se a aixecar per arribar fins a la segona boia. A Espanya el rècord el sosté Iván Morros amb 3 boies a 10,25, 58 km / h.

Les taules d'esquí nàutic han evolucionat molt en els últims deu anys, incorporant dissenys amb geometries que faciliten la transició a les diferents fases del recorregut així com nous materials més lleugers i que reaccionen millor. És important que cada esquiador utilitzeu la taula d'esquí més adequada per al seu pes i nivell, ja que per exemple l'esquí ha flexionar en el gir i recuperar-se en la sortida i un esquiador d'alt nivell exercirà una pressió molt més gran que la d'un esquiador ocasional, per la qual cosa requerirà un esquí molt més rígid.

En aquesta modalitat l'esquiador llisca sobre un sol esquí i realitza el major nombre de figures acrobàtiques possible durant un període de temps de 20 segons d'anada i 20 segons de tornada. Antigament era necessari presentar un full als jutges numerant les figures que s'anaven a realitzar per estricte ordre per facilitar el reconeixement de les mateixes per part dels jutges. Actualment, gràcies a les noves tecnologies de vídeo i reconeixement de moviments que es fan servir, ja no cal presentar tals fulles de figures. Queda prohibit realitzar dues vegades la mateixa figura. En aquesta prova són cinc els jutges que puntuen la qualitat tècnica.

La passada està dividida en 2 trams, un d'anada de 20 segons i un altre de tornada d'altres 20 segons. A nivell professional s'executa un tram de mà, és a dir, totes les figures possibles que es realitzin amb la corda agafada amb les mans; i el segon tram amb peu, totes les figures realitzades amb la corda subjecta al peu sense subjectar res amb les mans.

L'esquí emprat en aquesta modalitat és de base plana. Els cants són angulats i permeten una major mobilitat. L'esquí, a diferència del d'eslàlom i els de salt, no té quilla en la seva part inferior per així poder lliscar per la superfície en totes direccions i sentits. La longitud de la corda i la velocitat són escollides a gust de l'esquiador en funció de la seva comoditat per realitzar les figures.

En general, la millor distància és d'entre 12 m i 14 m i la velocitat entre 28 i 34 km / h. Actualment el rècord del món el sosté des de 2011 l'ucraïnès Alexi Zharnasek amb 12.570 puntos5. A Espanya el rècord el sosté Luis Noguera Vergés amb 8.890 punts.

Resultado de imagen de esqui acuatico 
 
Resultado de imagen de esqui acuatico

Resultado de imagen de esqui acuatico






Imagen relacionada

Resultado de imagen de esqui acuatico

No hay comentarios:

Publicar un comentario