Followers

miércoles, 23 de mayo de 2018

Waterpolo


Resultado de imagen de waterpolo

És un esport que es practica en una piscina, en el qual s'enfronten dos equips. L'objectiu del joc és marcar el major nombre de gols a la porteria de l'equip contrari durant el temps que dura el partit.

Els equips compten a l'aigua amb 6 jugadors i 1 porter. Es diferencien pel color de la gorra. Hi faltes, expulsions temporals i expulsions definitives. Un partit es divideix en quatre temps de joc efectiu (quan la pilota està en joc) de vuit minuts cadascun. Els jugadors no poden trepitjar el terra de la piscina, ja que està prohibit i generalment la profunditat de la piscina no l'hi permet. Els jugadors han de mantenir-se tot el partit surant, el que els fa consumir molta energia.

A part dels sis jugadors més un porter d'un equip, hi ha sis jugadors suplents més que poden substituir qualsevol jugador.
Tots els jugadors han de portar una indumentària que consta d'un banyador, semblants als de natació, i una gorra del mateix color que la resta de jugadors exceptuant el porter que sol ser de color vermell.

L'inici de partit: Els jugadors es col·loquen en la seva línia de gol. La pilota està al centre. Quan l'àrbitre pita els jugadors s'abalancen cap la pilota per aconseguir la primera possessió.
Tir lliure: L'equip té 30 segons de possessió de joc efectiu. El jugador que tira no pot llançar directament a porteria. quan la jugada es realitza dins de la zona de 5 metres, almenys dos jugadors han de tocar la pilota abans de tirar a porteria. Si la passada és més lluny, el que rep pot tirar més lluny, el que rep pot tirar directament a porta.

Avantatge numèric: Quan un jugador és expulsat, després d'una falta, es dirigeix ​​a la zona de reentrada. En aquest moment els equips canvien la seva situació. Quatre atacants se situen al voltant de la línia de 2m. i dos davant de la porteria al voltant de la de 5m. Els defensors intenten bloquejar especialment els jugadors que estan en els 5 metres.

Penal: després de rebre una falta greu. Quan un equip rep una falta greu. El punt de penal és davant de la línia de 5m, no podent-la sobrepassar i pot tirar qualsevol jugador excepte el porter.





No hay comentarios:

Publicar un comentario